Víno 381 - Sauvignon

Obecná charakteristika vína

Druh vína Bílé víno Název Sauvignon Ročník 2014
Země CZ Výrobce ZNOVIN Šarže 4047
Chuť suché Obec a trať Strachotice - Dívči vrch Přívlastek Pozdní sběr
Láhev 0.75 Počet 1 Cena 180.00
Ocenění Zlatá medaile na mezinárodní soutěži vín „FESTWINE 2015“ Brno Zlatá medaile na mezinárodní soutěži vín „CONCOURS MONDIAL DU SAUVIGNON 2015“, Brusel, Belgie Zlatá medaile na mezinárodní soutěži vín „SÉLECTIONS MONDIALES DES VIN CANADA 2015“ Quebec (Kanada)
Popis Sauvignon je odrůda mnoha příjemných vůní a chutí. Chuť i vůni konkrétního vína dotváří podoblast, viniční trať, ročník, způsob pěstování ve vinicích i vlastní způsob výroby vína. V tomto Sauvignonu lze nalézt ve vůni a následně i v chuti převážně tropické vůně připomínající ananas, grapefruit, banán, broskev, limetku, papayu, mango a mnoho dalších „tropických“ vůní. Technologie vlastní výroby vína byla směřována tak, aby chuť i vůně byla co nejvíce tropická. Příjemná vůně Sauvignonu je tvořena převážně skupinou v hroznech přítomných aromatických látek methoxypyrazinu a těkavých thiolů. Moravské Sauvignony, které jsou zde velice oblíbené, lze směle zařadit mezi světovou sauvignonovou špičku. Na etiketě je použito dílo od Josefa Velčovského s názvem „Víno je v tom nevinně“ ze sbírky obrazů v Louckém klášteře ve Znojmě.

Analytické informace

cukry 8.00 kyseliny 6.00 alkohol 11.00 extrakt 26.00

Průměrné hodnocení vína

Průměrná známka 9.00 Počet hodnocení 1
Ohodnotit víno

Poslední hodnocení vína

9lubor
Nesauvignonový typ s chutí po tropickém ovoci a černém rybízu. Osvěžující kyselinka s dlouhou dochutí. Zřejmě nejlepší víno ochutnávky.
 

Operace

Pro přidání vína do vinotéky a další funkce se musíte přihlásit... 

Uživatel nepřihlášen... 
Uživatel:
Heslo:
Najděte nás na Google+